Naše portfólio

Ako sa vyrába?

Základné suroviny používané na výrobu čokolády bohužiaľ nepochádzajú z miestnych lokalít. K tomu, aby sme si vedeli zaobstarať prémiové ingrediencie od najlepších pestovateľov a výrobcov, by bolo potrebné precestovať takmer celý svet. My to riešime primárne prostredníctvom našich európskych partnerov. Základné suroviny čokolády sa k nám dostanú z Južnej Ameriky a z Afriky, vanilka z Madagaskaru, lieskový orech z Piemontu, kým mandle z Kalifornie alebo z oblasti Stredozemného mora.

Základné suroviny

Oriešky

Mandle

Pistácia

Vanília

Čokolády VALRHONA, CREA, DOMORI

Spomeňme si výrobcov čokolády z Francúzka /VALRHONA/ a z Talianska /CREA a DOMORI/, ktorí tvoria bezbečný základ a spoľahlivú garanciu kvality, na ktorú sa zameriavame. Avšak samo o sebe by to nestačilo. Len tu, v tejto výrobni, ju môžeme osobne interpretovať, tvarovať a dochuťovať – VYTVORIŤ, aby naše výrobky v sebe integrovali pocit prvotriednosti a zabezpečili pre našich spotrebiteľov a pociť vysokého kulinárskeho zážitku.
Dôraz nekladieme len na kvantitu, pretože aj ochutnanie len jedného bonbónu je skvelý zážitok. My všetky naše čokolády viac krát temperujeme, dochucujeme a vylievame do foriem; pri väčšine z nich používame ručné maľovanie alebo zdobenie, sami ich aj posýpame, balíme a prepravujeme. Možno povedať, že v neposlednom rade ich kvalitu aj osobne zaručujeme.

valhrona_csoki

VALRHONA

CREA

domori_csoki

DOMORI

NÁŠ SVET JE PESTROFAREBNÝ

Môžete ich nazývať tak či onak. Rozhodne sa u nás, v čokoládovni ZAX, tieto približne 10 g majstrovské diela pýšia 9 ročnou výrobnou tradíciou a stále sa vracajúcou a rozširujúcou fanúšikovskou základňou. V tomto malom zázraku sa hýri tradícia a inovácia tak, ako klasický nugát a trendy plnka z mučenky. Tu sa fantázii skutočne medze nekladú. Našou snahou je istotne pestré rozmaznávanie. ENJOY! …áno, presne takto a s veľkými písmenami.

IMG_E0871
IMG_1739
IMG_1285
IMG_1167
bonbon02
bonbon04
bonbon05
IMG_1028
IMG_0887

NAŠE FAREBNÉ TABUĽE

JOU [zsú]

Mandle, pistácie a vo svetovom merítku najkvalitnejšie lieskové orechy z Piemontu v objatí neodpustiteľného čokoládového komba. Z toho tiež dve odlišné čokolády s rôznym obsahom kakaovej sušiny. Môžeme sa opýtať: je to klasická kreácia od ZAX-u? A odpoveď bude: ÁNO! Tmavá čokoláda predsatvuje 70% kým obsah mliečnej čokolády je tiež vysoký 38% a výlučne od Valrhony. Exkluzívne balenie v sebe skrýva, respektíve pre zákazníkov čiastočne ukazuje, našu najväčšiu, 110 g tabuľovú čokoládu.

CHOCOLOR

Čokoládové tabuľky 3D signature od ZAX-u sú bez výnimky maľované ručne. Ich základnou surovinou je tmavá, mliečna a biela čokoláda CREA Blend, vo väčšine prípadov kombinovaná so špeciálnou čokoládou Valrhona Inspiration s príchuťou ovocia. Nejde však iba o obyčajnú tabuľovú čokoládu, ale skôr o vizuálne a zmyselné vnímanie výrazného charakteristického pôžitku. Ich farebná schéma sa neustále mení, možno aj v závislosti od inovatívnej motivácie tvorcu v daný deň. Odvážny!

SINGLE ORIGIN

Spomedzi našich tabuľových čokolád tieto 100 g výrobky štvorcovitého tvaru predstavujú predovšetkým zvláštne a bohaté chute popredných pestovateľských oblastí, pričom evokujú miesto svojho pôvodu. Je to experiment mužskej trpkosti z organických plantáží Venezuely, Jamaicy, Ecuadoru. Zhodou okolností tu môže hrať číslo 100 trochu mistickú úlohu: veľkosť 100 mm, hmotnosť 100g, 100% čisté kakaové maslo – takže 100% čokoláda! Ruku na to!

OBROVSKÁ, ČERSTVÁ, AROMATICKÁ

V obrovských tabuľách spolunažívajú v harmónii, ale obvykle len na krátky čas – tmavá, mliečna a biela čokoláda s vybranými semenami, ktoré sú úplne obklopené hustým čokoládovým obalom. Niet úniku! Pri týchto tabuľách meriame čerstvosť v kilogramoch – to je kľúč k nášmu tajomstvu. Týždenne nové, čerstvé a husté potešenie!

SEMENÁ V OBJATÍ ČOKOLÁDY

Ide o zaoblenú verziu JOU. Znovu veľká klasika. Rande lieskových orechov a mandlí s potiahnutím jemnej čokoládovej vrstvy. Etážovitý chuťový efekt. Pri zahryznutí cítiť príjemné praskanie v ústach, ktoré je doladené dlhým, kakaovým dozvukom roztápania sa. Na odľahčenie ponúkame náš výrobok PEARL z obilných vločiek, ktorý je malý, vzdušný, perleťový a potiahnutý tmavou čokoládou.

KONZISTENCIA ARAŠÍDOV A ČOKOLÁDY

Gurmánska verzia svetoznámeho arašidového krému. Navzájom by sa v ňom vytláčali lieskové orechy a čokoláda – no ale práve to je jedna z úloh pre výrobcu čokolády: aby v tomto zápasení nastolil nebeskú rovnováhu. Je to cesta nájsť vyváženosť medzi chuťami a konzistenciou. Jednoznačne chuťová bomba!

CHRUMKAVÉ ZÁŽITKY

Kto by si nedal ráno, poobede, večer ku káve, k čaju alebo len tak, na maškrtenie, chrumkavý keks?! Dalo by sa povedať, asi všetci. Takže nemôžeme to brať na ľahkú váhu. Pripravujeme teda kocky, plnené s kakaovým krémom a zvonka poliate s božskou čokoládou. Inokedy sa zase rozdrvia kúsky keksov a spájajú sa s čokoládou – takto sa vytvorí CHUTNÁ CHRUMKAVOSŤ, lebo to je základ všetkého!

GIGANTICKÁ PRALINKA

Táto časť nášho portfólia pochádza od nášho popredného talianského partnera. Ide o jednotlivo balené 18 g gigantické pralinky, v ktorých sa kombinuje mlieko s nižším obsahom kakaa, tmavá čokoláda, arašidové maslo, hľuzovka a smotana. Sú čarovne chutné a bohato krémové. Konzumujte hoci aj osamote, ale podľa nás sa jej unikátnosť ukáže v kruhu príjemnej, priateľskej partie, ako sprievodný pôžitok. Vyskúšajte ju aj Vy! Vyskúšaj ju aj Ty!

zax-bonbon
zax-praline