Takéto nádherné čokolády nevidieť len tak

Je tu nová prémiová čokoláda. Ručne vyrábaný ZAX pripomína umelecké dielo: vďaka jeho špeciálnemu maľovaniu je prekvapivo originálny, a neexistujú takmer dva identické kúsky.

Výrobky pripravované v Komárne sa vyrábajú z kvalitných surovín a sú nezabudnuteľne chutné. Otvoreným cieľom značky je, aby osviežili cukrárenský priemysel prémiovej kategórie.

Drsňák, odvážny a štýlový

Aj takáto môže byť čokoláda, najmä ak ľudia stojaci za ňou idú príkladom. ZAX nielen so svojim vzhľadom a kvalitou, ale aj jedinečnou príchuťou a arómou garantuje, že sa môžu zaslúžene pýšiť týmito prívlastkami.  Ako skutočné umelecké dielo rozmaznáva naraz oči aj dušu…a samozrejme aj chuťové poháriky.

Manželský pár Vargovcov, ktorý si vysníval čokoládu ZAX, sa po viac ako dvoch desaťročiach spolužitia a spoločnej práce rozhodol, že zrealizuje nový odvážny sen  vo svojom živote. S ich projekčnou kanceláriou sa spája nespočetné množstvo veľkolepých budov, no rozhodli sa pre inú cestu. Svoj štýl po domoch vedia vyjadriť a ukázať najlepšie cez skvelé čokolády.

Začiatky

Bonbóny a čokolády po dlhú dobu predstavovali pre ekonómku Zsuzsu len koníček. Nebolo sviatku, kedy by nezahrnula svojich známych a priateľov s vlastnoručne vyrobenými sladkosťami. Po značných úspechoch sa hobby premenilo na vášeň, z ktorého po čase bez povšimnutia vyrástla práca. Po absolvovaní viacerých kurzov a školení o čokoláde, sa prijalo spoločné rozhodnutie: uvedú na trh čokoládu, ktorá je hodná úrovne, ktorú očakávajú a popri tom bude jedinečná ako všetko, s čím sa zaoberali v minulosti. Deľba práce bola daná: Zsuzsa bude vyrábať, Ferenc zase bude mať na starosti marketing ZAX-u.

Prvotné bonbóny uzreli svetlo sveta ešte doma, na brehu Dunaja v komárňanskej malej kuchynke v dome Vargovcov. Remeselným centrom sa neskôr stala dielňa zriadená v priľahlej budove. Tu bola založená aj prvá značková predajňa a z tohto miesta je zabezpečené zásobovanie trhu dvoch štátov (Maďarsko aj Slovensko), respektíve sa odtiaľto vybavujú aj online objednávky.

Výborná poloha lokality zaručí ľahký prístup oboch krajín a jednoduché dodanie výrobkov. Vyhliadnutím z výrobne čokolády sa pred nami rozprestiera  viac ako 100 ročný Alžbetin most, ako symbol spojenia dvoch miest, avšak vo vnútri čokoládovne sa nachádzajú najnovšie nástroje a technológie našej doby.

Inšpirácia a suroviny

Manželský pár Vargovcov precestoval už značnú časť sveta, aby našli tie najlepšie suroviny k výrobe čokolády ZAX..

Základ výrobkov tvorí jedna z najsofistikovanejších čokolád na svete, takmer 100 ročná francúzska Valhrona. Okrem toho sa používa aj talianska čokoláda Domori a Crea.  Ikonické bonbóny, charakteristické pre túto značku, sú kombináciou klasického nugátu a trendy plnky z mučenky, ale zahŕňajú tiež ganache, vanilku z Madagaskaru, citrus, kokos, karamel, kávu alebo práve gianduju. Chrumkavé a šťavnaté tabuľové čokolády v sebe nesú harmóniu mandlí, pistácie, ako aj svetoznámych lieskových orechov z Piemontu. Pri ručne maľovaných umeleckých dielach sa používa farbivo značky Pavoni. Okrem toho jednou zo špecialít ZAX-u je Žutella, gurmánska verzia svetoznámeho arašidového krému.

Novospustená webová stránka spoločnosti ZAX čoskoro bude prijímať objednávky, popri tom bude k dispozícii aj na viacerých miestach v celej krajine.

Pôvodný článok nájdete tu: nosalty.hu